Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längs Svartån – i gummibåt

Det började som en kul grej bland några kompisar. Men på lördagen var det närmare 200 gummibåtar som tog sig från Bilsta ner mot centrala Västerås.

Annons

Adam Alander är en av de som spenderar lördagen med att i gummibåtstempo åka längs Svartån. Han berättar att en kompis till honom fick idén.

-Det var för två år sedan. Sen blev det värre och värre.

Till årets färd blev närmare 1600 personer blev inbjudna via Facebook och cirka 280 personer svarade att de tänkte åka med. Adam Alander uppskattar att de var cirka 200 gummibåtar som startade vid 12.30.

När VLT några timmar senare stötte på dem i området mellan Prästbron och Falkenbergska kvarnen har gummibåtsfältet spridits ut ordentligt. Det är kanske inte så förvånande med tanke på att det tycks råda delade meningar om vad syftet med färden är. Några deltagare hävdar med bestämdhet att det är att snabbast ta sig ned till Stadshuset medan andra menar att det viktiga är att flyta med strömmen. Två gummibåtspaddlare, utklädda i tyroler-kostym och isbjörnsdräkt, anser dock att det är just maskeraden som är poängen.

Mer läsning

Annons