Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare att hålla koll på bilen

I går öppnade Carspect sin andra besiktningsstation i Västerås. Många västeråsare passade på att få bilen besiktad för premiärpriset på 21 kronor.

Annons
Skarpa ögon. Johan Cederberg och Jenny Österberg besiktar en av många bilar på premiärdagen för Carspect på Hälla.Foto: Per Groth

Carspect besiktningsstationer finns nu på två ställen i Västerås, Hälla och Erikslund. Eventuellt öppnar Carspect även en tredje besiktningsstation i Västerås efter sommaren, beroende på hur kundunderlaget blir.

Sammanlagt har Carspect nu 21 besiktningsstationer spridda över Sverige. Placeringen av besiktningsstationerna är strategiska. Med sina placeringar på Fältmätargatan och Erikslund kan besökande, arbetande eller boende i närområdena smidigt göra sina bilbesiktningar i samband med andra ärenden i området.

Ett av Carspects signum och en viktig del är drop-in-besiktningar som har blivit mycket uppskattat av kunderna.

– I morse när vi öppnade hade vi cirka 30 personer här. Vi gav dem tider så att de kan komma tillbaka utan att köa här, sade Anders Landström, operativ chef på Carspect.

När kunden kommer till Carspect så får han eller hon även lämna ifrån sig bil-nyckeln till personalen som går och hämtar bilen och kör in den i besiktningslokalerna.

– Ja, där skiljer vi oss från andra. Vi tar nycklarna, hämtar och kör in bilen. Vi kanske är en liten station, men vi har en hög kapacitet.

– Vi har också upplevt att västeråsarna är väldigt öppna men att de är vana med långa väntetider, säger Anders Landström.

I nuläget kommer Carspect att ha öppet mellan 8 och 16. Om man beställer tid för besiktning kostar det 345 kronor och drop-in-besiktning kostar 395 kronor.

Mer läsning

Annons