Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leklandet på Lögarängsbadet rivs

Efter att i 15 år ha varit ett populärt tillhåll för småbarnen i inomhusbadet monteras leklandet nu ner.

Annons

- Vi har lappat och lagat det i flera år, men nu går det inte längre, säger badhuschefen Ulrika Andersson.

I torsdags började nedmonteringen av leklandet, som var uppbyggt på en del av läktaren i bortre delen av inomhusbadet. Materialet bestod till största delen av glasfiberplast och till rivningen av det anlitades ett specialiserat företag, som använde skyddskläder och syrgasmasker under arbetet.

Rivningsarbetena har till största delen utförts nattetid då det bullrade och yrde plast kring området, som dock har varit avspärrat sedan arbetena började.

I går var det dags att städa upp på läktaren och bära ut kopian av Elbafärjan, som ska repareras under vintern.

– Elbafärjan ska ställas ut på grönytan här utanför nästa sommar och där ska vi också göra en större lekyta. Men det finns ett behov av ett lekland även här inne i badhuset. Det kostar en del och vi hoppas politikerna går med på att finansiera vårt förslag på ett nytt, som vi har tänkt ska placeras på andra sidan stora bassängen, säger Ulrika Andersson.

Om det kan bli verklighet ska leklandet i så fall byggas av mosaik, som håller längre än 15 år och är lättare att hålla rent än plast.

– Vi har varit och tittat på andra inomhusbad, bland annat ett i Skövde där de har en sådant lekland, säger Ulrika Andersson.

Mer läsning

Annons