Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liga jagas för sminkstölder

En 27-årig kvinna har gripits, men polisen söker i hela Sverige efter en liga som stulit smink och kläder från butiker i många svenska städer - däribland Västerås.

Annons

Den 27-åriga kvinnan har nu åtalats för grov stöld och häleri, medan polisen söker efter minst två andra kvinnor samt två män.

Alla fem ingick i ett och samma sällskap från Polen som efter vad polisutredningen visat åkt runt på rena rama stöldturnén över stora delar av Sverige.

Det var den 27 september i år som personalen på Åhléns en central galleria i Norrköping anade oråd. En anställd såg, enligt Norrköpings Tidningar, nt.se, hur en man i ett sällskap öste ner varor i en väska. Då sällskapet förstod att de var upptäckta flydde de.

Endast den 27-åriga kvinnan kunde gripas medan mannen och ytterligare en person kom undan. I ett närbeläget parkeringshus hittades sällskapets bil som tagits i beslag för teknisk undersökning.

I bilen hittades en förbluffande mängd stöldgods.

Polisens utredning har visat att varor stulits från elva olika butiker i Kicks-kedjan från Jönköping i söder till Falun i norr. Från Kicks på Erikslund i Västerås har parfymer och krämer av de exklusiva märkena Burberry och Chanel, till ett värde av 14000 kronor, bevisligen stulits.

I bilen fanns även kläder och varor från H, Kapp-Ahl, Dressmann och Lindex, men utredningen har inte visat varifrån kläderna stulits.

Det sammanlagda värdet på det stulna som hittats i bilen är en kvarts miljon kronor.

Mer läsning

Annons