Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusning för sjukhusclowner

På onsdagskvällen bjöd clownerna Pia Degréus, Monika Lidberg och Sussi Norström en föreställning för potentiella sponsorer till att rädda verksamheten på Västerås lasarett.
- Det gick jättefint och var en bra kväll. Vi fick in 77 000 kronor från två olika sponsorer på en gång, berättar Pia Degréus.

Annons
Sjukhusclownerna Pia Degréus och Monika Lidberg i verksamhet.

Tillsammans med andra, redan säkrade pengar innebär det att verksamheten är räddad en bra bit in på våren.

- Vår huvudsponsor sedan tidigare, Riksföreningen för cancersjuka, har ännu inte bestämt sig. Får vi även deras pengar så ser det verkligen ljust ut.

Landstinget ska snabbutreda om det finns pengar inom den egna organisationen för att kunna ge ytterligare stöd till sjukhusclownerna.

- Vi har pengar för oförutsett till exempel som skulle kunna användas.

Landstingsdirektören ska kolla om vi kan bidra och det handlar, om jag förstår saken rätt, om ungefär 200 000 kronor, säger Hans Jansson (V), landstingsråd.

Varför har ni inte fördjupat er i detta tidigare?

- Vi har nog inte riktigt förstått deras ekonomiska situation. Men vi hoppas kunna vara klar med något innan jul. Det vore trevligt om landstinget kan vara jultomte till clownerna, säger Hans Jansson.

Clownerna jobbar alltid i par och besöker sjukhuset tre dagar per vecka. För att finansiera verksamheten ett år under de premisserna krävs det ungefär 600 000 kronor.

Mer läsning

Annons