Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala SD-politiker stöder Åkesson

Sverigedemokraterna i regionen sluter upp kring partiledaren Jimmie Åkesson. Bråket har inte lett till någon lokal kritik, säger SD-politikerna.

Annons
John Bergström, SD:s Västerås-ordförande.

Medan det bär full storm i rikspolitiken kring några av partiets toppolitiker, som bland annat anklagas för ett våldsamt gatubråk och rasistiska skällsord, är det klart lugnare lokalt.

– Jag kan bara säga att jag stöder Åkesson och hans uttalanden och att jag i övrigt hänvisar till partiets pressekreterare i Stockholm, säger John Bergström, ordförande för SD i Västerås.

Marie Edenhager, som är ordförande för SD i V västmanland och Dalarna, anser att hon får stöd av väljarna, inte kritik.

– Det är lite tungt just nu, men vi har fått många samtal från väljare som vill stödja oss. Men vi har fått en del aggressiva samtal, och en del har varit väldigt skadeglada. Men det har nog bara varit från folk som nog inte alls är våra väljare, säger hon.

Hon avslutar med att uttrycka sitt stöd för Jimmie Åkesson och partiledningen i Stockholm. Joachim Löfgren, tidigare SD i kommunfullmäktige, säger att han fortfarande stöder partiets politik och Åkesson personligen.

– Det är ju synd att en del personer ställer till det, säger han.Några protester från väljare anser han sig inte ha mött.– Det det enda negativa som jag har hört är från andra politiker och från medier, avslutar han.

Mer läsning

Annons