Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn rättegångefter polisinsats

Ett tiotal poliser bevakade under måndagen Västmanlands tingsrätt eftersom polisen befarade slagsmål mellan olika politiska grupperingar.

Annons

Vid rättegången avhandlades en misstänkt misshandel - där både den misstänkte 19-åringen och den misshandlade 19-åringen är hemmahörande i Köping.

Den misshandlade 19-åringen var en av flera som misstänktes vid  en knivskärning på Hammartorget i Hallstahammar i maj i år.

Enligt uppgift till polisen riskerade måndagens rättegång bli en ny sammanstötning mellan mer eller mindre våldsbenägna grupper på höger- och vänsterkanten, polisen tog inga risker utan fanns på plats i Västmanlands tingsrätt med stora styrkor.

Allt gick dock mycket lugnt till. Endast kamrater till den misshandlade 19-åringen fanns på plats. Företrädare för högerextremister hade dock, enligt uppgift, rekognoscerat innan rättegången, men valt att inte dyka upp vid tingsrätten på grund av det stora polispådraget.

Under sena eftermiddagen har polisen kontrollerat så att inte de två grupperna väljer att mötas någon annanstans i Västerås för att göra upp.

Mer läsning

Annons