Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn trafik i länet

(Uppdaterad 14.45) Söndagstrafiken har varit förvånansvärt olycksfri - kanske beroende på att bilisterna tar det just lugnt.

Annons
Snöfall. Snön lägger sig på tak - och vägar och gator - i Västerås under söndagen.

Lördagen var en olycksdag i trafiken i Västmanland - men söndagen har börjat i stort sett helt olycksfri.

Fram till 14-tiden på söndagen när detta skrivs hade Västmanlandspolisen, trots snöfall och mer eller mindre blåst i hela länet, inte fått in någon rapport om trafikolycka under morgonen.

Det anser polisen bero på dels att det är få bilister ute en söndagsmorgon, och dels att de bilister som är ute och kör tar det lugnt och försiktigt.

- Jag minns inte när det var så här lugnt senast, säger Lars Hamrin vid Västmanlandspolisens kommunikationscentral och fortsätter:

- Vi har inte haft en trafikolycka under dagen.

Det utesluter inte att dikeskörningar och smärre olyckor kan ha inträffat - men i så fall har de lösts med hjälp av bärgare eller andra hjälpsamma trafikanter utan att polis, brandkår eller ambulans har behövt rycka ut.

Den som ger sig ut i trafiken - vare sig med fordon eller till fots - bör ändå vara försiktig; under nysnön kan det dölja sig isfläckar och pågående snöfall gör att även de gator och vägar som plogats snabbt kan snöa eller driva igen.

Enligt SMHI rör sig snöfallet sakta västerut, och kommer enligt prognosen framåt kvällen att klarna upp med början i öster.

SMHI har inte utfärdat några varningar för länet eller över huvud taget landet norr om Mälardalen för de kommande 24 timmarna. Närmaste riktiga snöoväder finns i Östergötland, vilket kan vara bra att tänka på för den som ska köra söderut.

Mer läsning

Annons