Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Edström toppar MP-lista

(Uppdaterad 17.50) Det blir nykomlingen Magnus Edström som toppar Miljöpartiets lista i kommunalvalet i höst. I alla fall om valberedningen får som den vill.

Annons
Toppkandidat. Magnus Edström, MP. FOTO: PRIVAT

Magnus Edström, 42 år i maj, arbetar med vattenfrågor på länsstyrelsen i Västmanland och har varit med i Miljöpartiet sedan 2008. Han har varit suppleant i Miljöpartiets ledningsgrupp men det är första gången han ställer upp i kommunfullmäktige. Av sina partikamrater beskrivs han som en kunnig och kompetent person.

– Det känns otroligt spännande. Förfrågan kom ganska plötsligt för bara en vecka sedan och det har precis sjunkit in, säger Magnus Edström.

Än så länge har Edström inga synpunkter på vilket eller vilka andra partier han helst skulle vilja samarbeta och styra kommunen med om valet blir gynnsamt.

– Det är något våra medlemmar får ta ställning till. Vi har inte heller spikat något valmanifest än.

Enligt förslaget kommer Magnus Edström bli ett av två språkrör i partiets lokalavdelning. Det andra språkröret blir den kvinna som kandiderar på plats nummer två på kommunfullmäktigelistan. I nuläget finns två aktuella namn till andraplatsen – vilka två det är vill Miljöpartiet i Västerås emellertid inte avslöja före årsmötet den 30 mars.

Noteras kan att både veteranen Håkan Wåhlstedt och kommunalrådet Andreas Porswald, tidigare första och andra namn på listan efter provvalet, saknas bland de första namnen på listan.

Andreas Porswald har som VLT tidigare berättat valt att inte ställa upp bland toppkandidaterna till kommunfullmäktige på grund av sitt spelmissbruk.

– Vi får se på årsmötet. Han har allt vårt stöd och det kan bli så att han kan stå längre ner på listan, säger Signild Mörlin som sitter i valberedningen.

I så fall får han sällskap av Håkan Wåhlstedt vars namn redan finns med på en blygsam plats elva på valberedningens förslagslista.

– Det är helt mitt eget val. Det är så klart smickrande att ha vunnit provvalet men jag vill inte ha någon framträdande roll i valrörelsen den här gången och har även tackat nej till riksdags- och landstingslistan. Men jag hjälper fortfarande gärna till bakom kulisserna och jag tycker det är jättebra att vi släpper fram nya medlemmar, säger Håkan Wåhlstedt.

Mer läsning

Annons