Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Make friad i våldtäktsåtal

I dag frikändes den man som anklagats av sin fru för att ha våldtagit och misshandlat henne under flera år.

Annons

Det var när förhållandet tog slut i mars i år som kvinnan gick till kvinnojouren som hjälpte henne att göra en polisanmälan. Enligt hennes anmälan, och det hon berättat i flera förhör, blev hon våldtagen på liknande sätt ungefär varannan vecka under tre år. Kvinnan har bland annat blivit dragen i håret, hotad, slagen i ryggen och samlagen avslutades alltid analt.

Mannen ansökte om skilsmässa när förhållandet tog slut. Han nekade till alla anklagelser under de sex veckor han satt häktad och nekade fortfarande under rättegången.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan inte berättar om händelserna spontant, utan först när hon konfronteras och får frågor om saker som hon sagt tidigare under utredningen. De bilder och filmer som hennes före detta make ska ha spelat in går inte att hitta, vare sig i hans mobil eller i hans dator.

Kvinnan berättade i tingsrätten detaljer om en av de påstådda våldtäkterna. När åklagaren läste upp att hon i förhör berättat att den våldtäkten gick till på ett annat sätt ändrade hon sin historia.

Flera av mannens kollegor och bekanta berättar att kvinnan var mycket kontrollerande och bland annat ska ha ringt upp mannens arbetsgivare och sagt att han inte kunde fortsätta jobba i en annan stad än där de bodde.

Tingsrätten kan inte reda ut om de skador som kvinnan haft har uppstått som hon påstår, eller på något annat sätt. Intygen från rättsläkaren visar inte vem som orsakat blåmärken och sår. Mannen frias helt från anklagelserna.

Mer läsning

Annons