Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man fälls och kvinna frias för knarkbrott

Polisen spanade mot den flerfaldigt narkotikadömde västeråsaren – och slog till. De hittade flera sorters narkotika som han förvarade.

Annons

Den 20 mars i år slog polisen till mot den 54-årige västeråsaren på Råby. De hittade i en lägenhet som hand tillfälligt vistades i och i ett källarförråd som han lånat av sin mor i en annan stadsdel nästan ett kilo hasch, nästan ett kvarts kilo amfetamin och drygt 150 gram marijuana.

Dessutom hade västeråsaren en burk pepparspray på sig när han greps. Delar av narkotikan och mer än 30 000 kronor i kontanter hittades i en tvättmaskin i lägenheten på Råby.

I lägenheten greps också en 29-årig kvinna, bekant med den 54-årige västeråsaren. Eftersom omständigheterna talade för att båda hade med narkotikan att göra åtalades båda.

I tingsrätten sade 54-åringen att han disponerade lägenheten av en bekant och att han övertalats att förvara narkotika där och sin mors källarförråd. Kvinnan sade att hon inte hade en aning om någon narkotika, och att hon bara var i lägenheten för att hjälpa 54-åringen att städa eftersom det såg ostädat ut.

Tingsrätten fann att 54-åringen har bedrivit knarkaffärer och dömer honom till ett och ett halvt år i fängelse. Kvinnan frias – även om det finns besvärande omständigheter kan rätten inte säga att hon visste om att det fanns knark i bostaden.

Mer läsning

Annons