Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ofredade kvinnor och barn

(Uppdaterad 22.08) Mannen kikade in på flickorna när de bytte om. Innan dess hade han varit runt i Västerås och antastat flera kvinnor på deras arbetsplatser.
- Alla kvinnorna och ungarna har tagit väldigt illa vid sig, säger Ivan Åslund vid polisen.

Annons

Det var vid 11.30 på tisdagen som mannen utsatte sitt första offer för ofredande. En kvinna på ett korttidsboende på Bäckby gick in i personalrummet och upptäckte mannen liggandes på soffan med en hand innanför byxorna. Kvinnan röt till mot mannen, som försvann.

Men en timme senare dök han upp igen, denna gång i en personalhiss i Erikslunds shoppingcenter. Där tafsade han på en kvinna.

-Hon upplevde det som väldigt obehagligt, säger Ivan Åslund på polisens länskommunikationscentral.

Ytterligare en kvinna utsattes för mannen i personalhissen.

Vid 14.30-tiden upptäcktes mannen kikades in i flickornas omklädningsrum på Rönnbyskolan där en grupp flickor bytte om. Mannen försvann sedan från skolområdet i en bil.

Polisen har från alla fyra händelser fått in ett bra signalement som tyder på att det är samma man som ligger bakom samtliga ofredanden.

-Vi har fått fram uppgifter som pekar på en person, säger Ivan Åslund.

Bland annat fick polisen fram övervakningsbilder på mannen och på en av platserna dit han begivit sig lyckades vittnen anteckna registreringsnumret på mannens bil.

Det utpekade mannen dök på tisdagskvällen upp i Kolbäck där han enligt polisen ska ha försökt förmå ett par yngre kvinnor att låta honom komma in till sig.

När han inte fick det utan avvisades körde han tillbaka mot Västerås och stoppades av en polispatrull på väg mot Kolbäck.

Brottstypen mannen misstänks för räknas inte som tillräckligt allvarlig för att han skulle gripas, men han fick följa med till polisstationen och ska nu förhöras om händelserna. 30-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare och är inte hemmahörande i Västmanland. Till polisen har han sagt att han varit i Västerås för att söka jobb.

Två kvinnor har under våren ofredats i motionsspåren kring Rönnbyskogen, men enligt polisen finns det inget samband mellan händelserna då och den 30-åriga mannen som misstänkts ha ofredat kvinnor under tisdagen.

-Nej, det gör det inte, säger Ivan Åslund.

Mer läsning

Annons