Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man räddad efter drama på sjön när hans båt kapsejsade

En man i 45-årsåldern hamnade i vattnet när hans båt kapsejsade utanför Sundbyholm på tisdagen. När sjöräddningen kom till platsen efter 40 minuter var mannen kraftigt nedkyld.

Annons
RÄDDARE I NÖDEN. Stefan Vilmark vid Sjöräddningen i Västerås räddade en man som hade kapsejsat med sin katamaran utanför Sundbyholm i går. Foto: Petter Yderfors

Larmet kom in till Sjöräddningen i Västerås klockan 16.04. Personen som ringde hade upptäckt att en man hade kapsejsat med sin katamaran i höjd med Nabbudden, väster om Sundbyholm. När Sjöräddningen kom fram till platsen cirka 40 minuter senare fann de mannen i vattnet. Han bar flytväst, men var kraftigt nedkyld.

– Han berättade att han var ute och skulle testa sin båt när den plötsligt kapsejsade. Det blåste hård vind, masten hade lossnat och båten hamnade upp och ner, berättar Stefan Vilmark vid Sjöräddningssällskapet i Västerås.

När båten kapsejsade befann sig mannen cirka 100 meter från land, men han hade hunnit driva in mot klipporna. Han omhändertogs av Sjöräddningen, som kunde konstatera att han var chockad men i övrigt oskadd.

– Han var nedkyld, men ville att vi skulle bogsera båten innan vi hjälpte honom. Antagligen för att han var i chocktillstånd. Vi ringde efter en ambulans åt honom, sedan tog vi hand om resterna av båten, berättar Stefan Vilmark.

Mer läsning

Annons