Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Många har inte längre några jobb att gå till"

”Senast i dag mötte vi en familj vi känner vars hus svämmat över. Det är miljontals människor med samma historia”. Västeråsaren Daniel Brolin, bor med sin familj i det översvämmade Bangkok.

Annons
I delar av Bangkok får människor vada genom midjehögt vatten på gatorna.

Familjen han träffade hade fått fly sitt hus en vecka. En kvinna som tillhör kyrkan Daniel Brolin jobbar för har vatten upp till knähöjd i sitt hus.

Familjen Brolin, som består av Daniel och Paulina och deras fyra barn, har dock klarat sig bra den här gången. De bor i Bangna i västra Bangkok, nära den internationella flygplatsen Suvarnabhumi, som fungerar som vanligt.

- För någon vecka sedan gick det inte att ta sig fram med bil här, men nu är det faktiskt torrt. Jag tror att de satsat på att styra undan vattnet från flygplatsen, säger Daniel Brolin.

Han och hustrun Paulina jobbar båda för Life Center i Bangkok och kyrkan har hjälpt till på flera olika sätt.

- De packar sandsäckar för att göra vallar, hjälper äldre människor ut, och räddar egendom.

Själva har de inte kunnat engagera sig så mycket, då alla fyra barn har varit hemma. De flesta skolor är stängda och undervisningen sker via internet med hjälp av föräldrarna.

Daniel Brolin påpekar att allvarlig del av katastrofen är alla tusentals industrier som ligger nere. Flera jättefabriker, Toyota, Ecco och Sony ligger under vatten. Många har inte längre något jobb att gå till.

- Sedan är det thailändska folket fantastiska på att ha en positiv attityd. De är inte glada, men kan ändå skämta och le.

Paulina och Daniel Brolin bor i översvämningsdrabbade Bangkok med sina fyra barn.

Mer läsning

Annons