Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många olyckor i snövädret

(Uppdaterad 12.49) Snövädret ställer till problem på vägarna. Ett flertal olyckor har inträffat längs länets vägar.
- Behöver man inte tycker inte jag att man ska ge sig ut på vägarna, säger Lars Hamrin på polisens länskommunkationscentral.

Annons
Bland annat har en trafikolycka inträffat vid Korsängsmotet.

Enligt polisen verkar de flesta av olyckorna inte inneburit några allvarliga personskador, men sedan 10.30 har uppskattningsvid ett 20-tal olyckor rapporterats in till polisen.

Vid 12.50 råder det totalstopp på E18 vid Eskilstunaavfarten i riktning mot Västerås. En lastbil ska ha vickat åt sidan och hamnat mot ett räcke vilket innebär att trafiken helt tvingats stanna upp.

Det var strax efter klockan halv 11 på torsdagen som olyckorna började att rapporteras in till polisen. Singelolyckor inträffade nästan samtidigt vid både Korsängsmotet och Skälbymotet i Västerås samt vid Munktorpsavfarten i Köping. Olyckor har också inträffat vid Vallbybron och på riksväg 66, strax söder om Surahammar.

Efter en halvtimme verkade det dock som att bilisterna vant sig vid vädret. Inflödet av nya inrapporterade olyckor och avåkningar stannade nästan upp helt.

Vid 12-tiden  inträffade återigen ett flertal olyckor vid Korsängsmotet, vilket ledde till stora hinder i trafiken, uppger polisen.

Polisen varnar för att det är mycket halt på vägarna och SMHI utfärdade på torsdagsmorgonen en klass 1-varning för Västmanland.

Mer läsning

Annons