Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill bli kulturchef

Snart är det klart vem som blir ny Kulturchef i Västerås. Intresset för att söka tjänsten har varit stort.

Annons

Snart tas det slutgiltiga beslutet om vem som ska efterträda nuvarande direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Lennart Fast, som går i pension.

Listan med sökande har visat på stor variation med ansökningar från hela landet. Flera kommer närmast från tjänster som chefer vid kultur- och fritidsförvaltningar, samt utbildnings- eller idrottsförvaltningar. Exempelvis Anders Lerner, Södertälje kommun, tidigare även teaterchef i Västmanland, Hans Ullström, kulturdirektör i Stockholms län, Madeleine Andersson, Nässjö, Urban Olsson, Lund, Elisabeth Lax, Norrbotten samt Hannu Högberg, verksamhetschef ABF Västerås och Lars Gren, tidigare turistchef i Västerås.

Flera personer har anknytning till idrotts-, musik- eller teatervärlden. Av dessa kan nämnas Mikael Petersson, generalsekreterare för Svenska Idrottsförbundet samt Peter Fredriksson, som tidigare varit landslagscoach för Svenska styrkelyftsförbundet.

I dagsläget är bara ett fåtal kvar som aktuella för tjänsten. Vilka de är vill rekryteringsgruppen inte avslöja då det är så nära ett slutgiltigt beslut.

– Vi är inte helt framme än, men vi är i slutskedet. Målet är att bli färdiga så snart som möjligt, säger Marie Demark, rekryteringskonsult vid HR centrum.

Mer läsning

Annons