Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många ville resa till Blåkulla

Kön ringlade lång av både barn och vuxna när Vallby friluftsmuseum hade sitt årliga Skärtorsdagskul.

Annons
Köerna var långa. Det var många som ville besöka Blåkulla i det fina aprilvädret. Foto: Erik Inge

Västerås. Vallby Friluftsmuseum har under veckan arrangerat ett flertal aktiviteter. Bland annat keramikkurser och påskutställningar.

På torsdagsförmiddagen var det så dags för Skärtorsdagskul - ett årligt arrangemang där besökarna får chansen att resa till museets version Blåkulla. Men några flygande kvastar är det inte tal om. Nej, besökarna får istället välja mellan att åka släp bakom en traktor eller häst och vagn.

En som stod långt fram i kön var Isabelle Holmvin, som dagen till ära förvandlats till påskkärring. Med sig hade hon brorsan Hampus, iklädd pirathatt.

Isabelle tyckte att det skulle bli kul att åka häst och vagn, men hade inga planer på att stanna på Blåkulla allt för länge.

– Vi ska besöka Parken Zoo och ha påskfest i helgen, berättade hon.

Skärtorsdags-arrangemanget lockade många besökare. När klockan slog elva och tiden egentligen var slut , stod folk fortfarande i kö.

Häxan Elin Rynger, som hjälpte de medverkande av och på vagnarna, var glad men inte förvånad över den goda uppslutningen.

– Det brukar vara mycket folk när vi har det här. Sen gör det ju såklart mycket att skärtorsdagen ligger mitt i påsklovsveckan i år, sa hon.

Isabelle och Hampus Holmvin.

Mer läsning

Annons