Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Människan i centrum”

Miljöpartiet har gjort en film om sina framtida planer för Västerås. Hjärtefrågan är att ungdomar ska få åka buss gratis upp till 19 år och fler lärare och vuxna i skolan.

Annons
De gröna. I går presenterade Miljöpartiet sitt valmanifest för Västerås. De vill sätta människan i centrum och göra Vasagatan mellan Stora gatan och Engelbrektsplatsen till en gågata med plats för en massa mötesplatser, både kommersiella och icke-kommersiella.

Västerås. I går presenterade Miljöpartiet sitt lokala manifest genom att visa sin valfilm med titeln ”Den gröna linjen – Miljöpartiet Västerås resa mot valet 14 september”.

Filmen kommer att läggas på hemsidan och i socia-la medier. Se www.mp.se/vasteras eller www.facebook.com/mpvasteras.

En av deras huvudpunkter är att göra Vasagatan mellan Stora gatan och Engelbrektsgatan till en ren gågata.

– Det är mycket trafik där i dag. Vi vill få centrum ännu mer levande, locka hit barnfamiljer och underlätta för gångtrafikanter och cyklister, säger Magnus Edström (MP).

De vill också utveckla Lögastrand ännu mer.

– Vi vill att hela området ska sjuda av liv. Vi vill ha en skatepark, scener till bland annat föreningsliv och lokala band, en vägg för graffitimålning, en boulebana, säger Marléne Tamlin (MP).

Hur tror ni det går i valet?

– Det kommer att gå jättebra. Vi växte förra året så vi kommer nog att ta lite större plats. Jag tror folk är trötta på handlingsförlamningen. Vi går vidare som en stad utan gränser, säger Magnus Edström.

Hur det blir med den saken får valet i höst utvisa.

Mer läsning

Annons