Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MDH försöker hjälpa studenter på distans

Mälardalens högskola har varit i kontakt med de elever från MDH som var med om en granatattack mot skolan de studerar på utanför Bangkok i Thailand.

Annons
Thailand har plågats av politiskt våld i flera månader.

Det var natten till söndag svensk tid som universitetet Rangsit university utanför Bangkok blev utsatt för en granatattack. Det har varit oroligt i Bangkok sedan november på grund av demonstrationer.

Studenterna från MDH tog kontakt med VLT i söndags efter attacken och skrev bland annat att de inte upplevt något engagemang från högskolan angående säkerhetsläget.

Enligt Maria Müllersdorf, akademichef för akademin för hälsa, vård och välfärd på MDH, var skolan i kontakt med studenterna i går via mejl.

– De har gått på undervisningen i dag men skolan där avråder dem från att åka in till Bangkok. Det är vad UD säger också och vi försöker följa UD:s rekommendationer.

Hon säger att hon har frågat studenterna vad MDH kan bistå med.

– De har tackat för omtanken och ska höra av sig om det är något. Vi kan inte göra mer än att hålla kontakten. Det är upp till dem om de vill vara där, det är deras egen bedömning. Men jag förstår att de är bekymrade. Vi känner också tillit till universitetet, om de bedömer att det är säkert för deras internationella studenter så måste vi lita på dem.

Mer läsning

Annons