Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MDH-studenter fuskade

Fyra studenter vid Mälardalens högskola har tillfälligt stängts av från undervisning efter fusk.

Annons

Mälardalens högskolas disciplinnämnd har beslutat att fyra studenter vid MDH stängs av sex veckor vardera från all undervisning sedan de överbevisats om att ha fuskat på ett eller annat sätt.

Högskolans examinatorer använder olika program för att upptäcka fusk och det är i flera fall sedan dessa program slagit larm som studenterna upptäckts.

I ett fall rör det sig om en student från Sala vars hemtentamen till nära hälften bestått av material ur två olika källor varav huvuddelen varit från en ett år gammal hemtentamen från en annan student.

I ett annat fall rör det sig om en student från Västerås vars hemtentamen – som var en omtentamen – till stor del överensstämde med en annan elevs tentamen som insänts vid det ordinarie, tidigare, tillfället.

Det tredje fallet rör sig om en student från Eskilstuna som vid en hemtentamen tagit ett av sex svar i tentamen nära ordagrant från en uppsats skriven av andra studenter.

Det fjärde fallet rör sig om en student från Västerås som vid en salsskrivning där han bara fick ha med sig engelsk ordbok ertappades av tentamensvakten med att ha fyra handskrivna sidor med sig.

Mer läsning

Annons