Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MDH växer – fler får plats i år

Väntan är över. I går blev det klart vilka som har kommit in, eller blivit reserv, i första antagningen till universitet och högskolor.

Annons
Vägvisare mot framtiden. Vid Mälardalens högskola finns en vägvisare mot Sveriges universitet och högskolor. Många vill bli sjuksköterskor på programmet ¿i Västerås, men fler vill bli jurister, ekonomer eller läkare på andra universitet och högskolor i Sverige.Foto: Tony Persson

– Ja, nu är det klart, sa Susanne Rönnemark Nording, enhetschef på Studentcentrum på MDH, som in i det sista hade arbetat med antagningarna.

Det lät nästan som hon pustade ut.

– Vi har antagit fler till programmen, men framförallt har vi fler på reservplatser,

Finns det annars något som skiljer årets intagningar från förra årets?

– Det är sig ganska likt, men vi hade fler sökande till internationella marknadsföringsprogrammet, samhällsvetenskapliga programmet och den naturvetenskapliga och tekniska basterminen.

Annars är det sjuksköterskeutbildningarna som är allra populärast på Mälardalens högskola. Socionomutbildningarna och beteendevetarutbildningarna finns också nära toppen på ansökningsberget. Andra utbildningar, främst några av de tekniska, har däremot varit en aning svåra att fylla med förstahandssökande i år.

Men detta var alltså bara första antagningsomgången, där 2 348 antogs till MDH. Hoppet är inte ute för alla reserver. Just nu står 7 526 på reservplats till programmen på MDH.

Många västeråsare söker sig till andra städers universitet och högskolor, och de populäraste högskoleutbildningarna i hela Sverige är programmen för blivande jurister, läkare och ekonomer.

Mer läsning

Annons