Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimer ska bygga 140 små hyreslägenheter

Mimer får bygga små hyresrätter på såväl Malmaberg som Vega och Vetterslund. Beslutet kritiseras av bland andra Elisabeth Unell (M).

Annons

Det var en oenig fastighetsnämnd som beslutade om att låta det kommunala bostadsbolaget bli byggherre. Folkpartiet och Moderaterna protesterade mot beslutet för bygget på Vegaskolan.

Elisabeth Unell (M) har inget emot att ett byggbolag får förtur när det tar initiativet till byggnation.

– På Vegaskolan var det kommunen själv som såg möjligheten till nya bostäder. Då finns det ingen anledning att Mimer får det. Det känns inte bra när det finns många andra som vill bygga.

Nämndens ordförande Jazmin Pettersson (S) pekar på att det var en paketlösning som diskuterats med Mimer för att få fram lägenheter på de tre ställena. Det är inte lika attraktivt att bygga på Vetterslund och Malmaberg, menar hon.

Avtalet med Mimer innebär även att fem procent av lägenheterna ska användas för sociala ändamål.

Nämnden var enig om inriktningen på små hyresrätter: 30–40 lägenheter på Vegaskolan, 50 på Malmaberg och 50 på Vetterslund. Nu ska först detaljplaner för tomterna tas fram.

Elisabeth Unell tycker att Mimers mål på att bygga minst 200 bostäder per år är bra. Men för konkurrensens skull är det viktigt att få in fler aktörer på hyresmarknaden, påpekar hon.

Mer läsning

Annons