Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimer vill höja hyrorna

Mimer vill höja hyrorna med i snitt 168 kronor per lägenhet nästa år. En anledning är dyrare fjärrvärme.

Annons

Mimer vill höja hyrorna med i genomsnitt 3,5 procent nästa år. Det är en kraftigare ökning än tidigare år och innebär 168 kronor i hyreshöjning för en typisk lägenhet.

Mimer, med nästan 11 000 lägenheter i Västerås, hänvisar till den höga inflationstakten, samt ökade priser för bland annat fjärrvärme. Fjärrvärmekostnaderna kommer att öka med 8 procent för Mimer nästa år.

- Vi måste få täckning för kostnadsökningar för att kunna bibehålla servicenivån. Om vi inte får kostnadstäckning går det tyvärr ut över kvaliteten långsiktigt, säger FredrikTörnqvist, Mimers vd.

Mimer och hyresgästföreningen sitter i förhandlingar om hyresnivåerna, som Mimer hoppas kan vara avslutade i mitten av december. Då kan man införa hyresökningarna från januari nästa år. Hyresgästföreningens förhandlingsledare, Alf Mölleryd, riktar en känga till Mälarenergi inför förhandlingarna.

– Fjärrvärmetaxorna höjs mycket drastiskt det kommande året. Detta är ett resultat av politiska beslut i Mälarenergi AB. Politikerna måste också ta ansvar för att hyrorna ska ligga på rimliga nivåer, säger han i ett pressmeddelande.

Alf Mölleryd motsätter sig hyreshöjningen med att ekonomin redan är tuff för lägenhetsinnehavarna.

- Löntagarna har manats till återhållsamhet i löneförhandlingarna och för att inte hota köpkraften och den ekonomiska tillväxten bör samma krav ställas på fastighetsägarna, säger han.

Mer läsning

Annons