Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimer vill ta över stoppat höghusbygge

Det kommunala bostadsbolaget Mimer är berett att ta över NCC:s höghusbygge på Öster Mälarstrand. Fastighetsnämnden tar upp frågan den här veckan.

Annons
Här skulle NCC ha byggt hyresrätter. Nu vill Mimer bygga där istället.

VLT har tidigare berättat att NCC inte får bygga två höghus i kvarteret Focken. Detta efter ett missförstånd om vilken hyresnivå som företaget hade uppgett för de 116 lägenheterna.

Mimer som också var med i markanvisningen säger att man står fast vid sitt bud. Det skulle innebära en genomsnittshyra på 1 600 kronor per kvadratmeter och år. När fastighetsnämnden försökte få NCC att gå med på en genomsnittshyra krävde man att den skulle vara under 1 550 kronor per kvadratmeter och år.

Mimer kan inte heller börja bygga i juni vilket var den tänkta byggstarten för NCC. Mimers vd Anders Nordstrand:

– Vi kan nog sätta spaden i jorden i april nästa år. Vi kommer att korta ned tiden så mycket som möjligt.

Mimer bygger gärna mer. Numera siktar man på minst 200 nya lägenheter per år. På Öster Mälarstrand har man ett fastighetsbestånd sedan tidigare och i höst börjar man bygga ett trähus med 50 hyresrätter.

Fastighetsnämndens ordförande Jazmin Pettersson (S) berättar att man i veckan ska bestämma om man ska välja ett av de fyra bolag (förutom NCC) som lade bud eller börja om på nytt.

Mer läsning

Annons