Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för bedrägerier i mångmiljonklassen

Förra sommaren frigavs kvinnan från ett drygt ettårigt fängelsestraff för ekobrott. Nu är hon misstänkt för nya brott. Det handlar om misstänkta bedrägerier för mång-miljonbelopp.

Annons

– Vi har inlett en förundersökning gällande sex fall av grova bedrägerier, bekräftar kammar- åklagare Jonas Svanfeldt vid Citykammaren i Stockholm.

Han vill i övrigt inte berätta någonting om utredningen mer än att den misstänkte inte är frihetsberövad:

– Nej, hon är på fri fot, säger han.

Efter frigivningen ifjol började nya polisanmälningar droppa in. Två av dessa kom från ett finansbolag. Den misstänkta kvinnan hade sålt två grävmaskiner för tillsammans 1,25 miljoner kronor till finansbolaget. När senare leasingavgifterna inte betalades försökte finansbolaget lokalisera grävmaskinerna, dock utan att lyckas.

Misstankarna handlar nu om att hon gjort sig av med grävmaskinerna på annat håll. Handelsbanken i Gustavsberg har anmält tre fall av grova bedrägerier. Enligt anmälan har kvinnan vid tre tillfällen beviljats lån hos banken på totalt lite drygt 6 miljoner kronor genom att utge sig för att vara en annan person.

– Personen i fråga har använt sig av en annan persons identitet och på det viset fått ut lånen, säger en källa med insyn i utredningen.

Slutligen har en nära släkting till den misstänkte gjort en polisanmälan. Även här har ett finansbolag lurats att betala ut pengar, 420 000 kronor. Kvinnan påstås här ha förfalskat släktingens namnteckning, och på det viset lurat finansbolaget. Totalt handlar utredningen om misstänkta bedrägerier för drygt 7,5 miljoner kronor.

– Vi vet ännu inte hennes inställning till anklagelserna i och med att polisen ännu inte förhört henne, säger Jonas Svanfeldt.

Mer läsning

Annons