Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt kassafusk på Cornetto

Cornetto Bar i centrala Västerås misstänks ha sålt merparten av sina luncher svart. Nu har Förvaltningsrätten beslutat att godkänna en så kallad skatterazzia.

Annons
Fuskade? Cornetto Bar misstänks ha sålt svarta luncher.Foto: Yngve Fredriksson/VLT Arkiv

Beslutet innebär att Skatteverket, utan förvarning, får gå in i bolagets lokaler och beslagta bokföringsmaterial.

Bolaget bakom restaurangverksamheten, Eliasius AB, har kontrollerats av Skatteverket vid fyra tillfällen under perioden oktober 2011 till januari 2012.

Vid kontrollerna har så kallade kontrollköp och kundräkningar gjorts. Flera av de kontrollköp som Skatteverket har gjort har inte registrerats i kassaregistret.

Dessutom har bolaget redovisat betydligt färre köp än antalet reella köpare de haft per kontrolltillfälle.

Skatteverket beräknar att bolagets oredovisade vinster uppgår till närmare en halv miljon kronor under den här perioden.

Eftersom bolaget misstänks för att medvetet ha undanhållit intäkter från beskattning finner Förvaltningsrätten att ”det finns en konkret sabotagerisk beträffande de handlingar som omfattas av revisionen”.

Därför har den beslutat, att Skatteverket får gå in i bolagets lokaler och för att hitta och beslagta bokföringsmaterial. Eliasius AB:s kontaktperson vill inte kommentera domen eller de omständigheter som lett till Förvaltningsrättens beslut.

Mer läsning

Annons