Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta fildelare anhållna

Tre Västeråsmän har anhållits av kammaråklagare Fredrik Ingblad vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm, misstänkta för fildelning.

Annons

Tre män, 41, 29 och 36 år gamla, greps i Västerås på onsdagskvällen efter att organisationen Svenska Antipiratbyrån kommit dem på spåren och anmält dem till polisen. Ytterligare en västeråsare, en 40 årig man, greps på torsdagen. En av männen har frigetts men tre av dem har nu anhållits misstänkta för brott mot upphovsrättslagen.

Enligt Börje Strömberg informationschef vid polisen i Västmanland är trion misstänkt för att olagligt ha laddat hem bland annat spelfilmer som de sedan delat med sig av till andra. Männen ska ha kopplingar till varandra och ingå i samma nätverk och deras hårddiskar och tre servrar har tagits i beslag av polisen. Två av de anhållna har erkänt otillåten nedladdning medan den tredje nekar till brott.

Kammaråklagare Fredrik Ingblad som utreder fallet är specialist på brott mot upphovsrättslagen. Upphovsrättsbrott kan ge böter eller fängelse i upp till två år.

Enligt Västmanlandspolisen är omfattningen på det nedladdade materialet ännu oklar.

- Det får undersökningen av servrarna visa och det kan ta ett tag att gå igenom allt material, säger Börje Strömberg.

Mer läsning

Annons