Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta guldrånare fortsätter neka - trots bevis

Männen som misstänks för rånet mot Guldfynd utanför Gävle fortsätter att neka till brott. Men enligt chefsåklagaren finns det teknisk bevisning mot dem.

Annons
Den 30 maj slog de misstänkta rånarna till mot Guldfynd på Hälla. Nu misstänks två män från Eskilstuna för inblandning i rånet i Gävle.

Huruvida männen också kan misstänkas för rånet mot Guldfynd på Hälla är ännu höljt i dunkel.

- Alltså, det är ju häktade för brottet i Valbo utanför Gävle och det är mot den tidsfristen vi jobbar. Men givetvis är de andra rånen både i Västerås och Enköping intressanta i utredningen, säger Patrik Säflund, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Gävle.

De tre rånen varr snudd på identiska. Vid samtliga tillfällen användes yxor som användes för att slå sönder montrarna, och männen var klädda i någon sorts målarkläder.

Enligt Säflund har polisen även gjort beslag som går att knytas till brottet.

Vad var det som gjorde de här två intressanta?- Njae, det vill jag nog inte gå in på. Det är bara två som är häktade, en eller två till är fortfarande på fri fot.

Har ni hittat det försvunna guldet?- Som sagt. Det kan jag inte säga, säger Säflund.

Männen, 22 och 24 år, greps i Eskilstuna i början av juli. Enligt polisen var gripandet odramatiskt – männen befann sig på olika platser.

Det var den 30 maj som guldrånarna, beväpnade med yxor, slog till mot Guldfynd på Hälla. Den 4 maj drabbades butiken i Valbo, någon mil utanför centrala Gävle och två veckor senare utsattes Guldfynd i Enköping.

Senast den 30 augusti måste åklagaren väcka åtal.

Mer läsning

Annons