Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordutredning läggs ner

Mordutredningen på Lena Berglund som hittades död i augusti 2009 läggs ner. Orsaken är att rättsläkarna tvistar om dödsorsaken.

Annons

En av dem säger att Lena Berglunds skador sannolikt tillfogats av yttre våld. Den andre att skadorna sannolikt orsakats av olyckshändelse.

- Med all respekt för experternas kunskap valde vi att driva ärendet vidare, vi har resonerat att det har varit bättre att göra för mycket än för lite, säger Mikael Eriksson, biträdande chef för länskriminalen.

Strax före lunch på onsdagen var mordutredningen fortfarande öppen. Då sa Mikael Eriksson att det återstod saker att göra i fallet.

- Det finns fortfarande lösa trådar, exempelvis höra personer som vi fått tips om. Vi vill verkligen tömma ut alla frågeställningar, sa Eriksson till vlt.se

Kort därefter lades utredningen ner.

Vad hann ni göra under den korta tiden?- Eh, ja, vi har informerat de anhöriga, säger Eriksson.

Det var den 29 augusti som den 54-åriga kvinnan hittades död i trapphuset intill sin arbetsplats på Munkgatan. Hon hade tidigare besökt puben Oliver Twist. En av de många frågor som polisen inte lyckats få svar på i utredningen är varför hon gick till sitt arbete.

Hundratals personer har hörts, massor med tips har kontrollerats men ingen misstänkt har kunnat knytas till händelsen.

Mer läsning

Annons