Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket att göra i centrala Västerås

Tony Berglunds världsrekordförsök flyttas till söndag. Orsak: I dag, lördag, blåser det för mycket. Men den planerade stora aktivitets- och upplevelsedagen i centrum blir ändå av under lördagen.

Annons

– Vinden är så stark att vi inte kan genomföra försöket på lördagen, men Tony kommer att finnas på plats och prata och berätta i alla fall, berättar Linda Jonas från arrangörerna Västerås CO.

Nu är det i stället på söndag klockan 17 som rekordförsöket i vertical run blir av, om vädergudarna tillåter Berglund och hans medarbetare att sätta upp ställningen som förlänger Skrapan från 81 till 100 meter.

För bilisterna innebär det att gatorna framför Skrapan tidvis blir avspärrade både på lördagen (lunchtid och eftermiddag) och söndagen (klockan 16-17.30).

Arrangemangets konferencier, förre landslagstränaren i ishockey, Curt Lundmark kommer att vara med båda dagarna.

Upplevelsedagen startar vid lunchtid under lördagen och fortsätter under eftermiddagen med allt från uppvisningar av brandkåren till klätteruppvisning med Ledningsregementet.

En fällskärmslandning, som genomförs av Fallskärmsklubben Aros, är utlovad till lördagen, om nu inte även denna blåser bort.

Tiden för söndagens rekordförsök kan möjligen ändras än en gång. Ny tid meddelas i så fall på Västerås CO:s hemsida

www.vasterasmalarstaden.se.

Mer läsning

Annons