Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Något färre knallar under Summer Meet

Artikel 40 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Antalet försäljare – så kallade knallar – blir lite färre under Summer Meet jämfört med tidigare år. Men det oroar varken arrangören Klas Brink eller knallegeneralen Dan Persson.

Annons

Stånden byggs upp redan i dag, onsdag, inför Summer Meets Swap Meet.

Långa rader av stånd som erbjuder försäljning av mat, dryck, kläder, småprylar eller bildelar har varit en tradition för motorträffen tidigare år – och så även under nya Summer Meet. Det finns två olika platser som knallarna kommer att uppehålla sig vid: flygfältet på Johannisberg och längs Sjöhagsvägen.

Prognoserna skiljer sig dock åt lite i år. De knallar som kommer att stå på Johannisbergs flygfält och delta i prylmarknaden Swap Meet brukar vara drygt 400 stycken till antalet. Nu är det något färre; ungefär 300 försäljare kommer att finnas på plats.

– Ja det är lite mindre än tidigare år. Men alla älskar Västerås! Många har skaffat sig kompisar här och vi räknar ändå med ungefär lika mycket folk som tidigare, säger arrangören Klas Brink.

Bland annat säljs kläder på marknaden.

Även Dan Persson, knallegeneral på Roa i Västerås AB som ansvarar för stånden längs Sjöhagsvägen, känner sig lugn gällande antalet besökare. Där skiljer sig antalet bokade platser bara marginellt – från 84 förra sommaren till årets 79.

Dan Persson pekar snarare på att antalet försäljare gick ner när kassalagen kom 2010. Då blev det obligatoriskt att ha ett certifierat kassaregister och kunna erbjuda kunderna ett kvitto.

I stället ser man på det första Summer Meet som ett testår. Många av de knallar som kommer att stå längs Sjöhagsvägen sätter även upp stånd i Lidköping där Power Big Meet hålls – för att se var försäljningen går bäst.

– Men de västeråsare som går ner till Summer Meet kommer inte att märka någon större skillnad, säger Dan Persson.

Kjell Gustavsson som arrangerar Power Big Meet i Lidköping skriver på evenemangets hemsida att de räknar med runt 400 försäljare på Hovby flygfält.

Alla artiklar i
Summer Meet 2017
Annons