Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, det blir ingen jättekana

Nej, det blir ingen ny jättekana ner i hamnbassängen. Västmanland har heller inte bytt namn till Västhenland. Och stearinljusen ska inte bytas ut mot lampor i kyrkorna. För du blev väl inte lurad i går 1 april?

Annons

Som de flesta säkert misstänkte så blir det ingen jätterutschkana på Lantmännens silo, som det stod att läsa i gårdagens VLT och på vlt.se.

Det betyder också att ni slipper oroa er för bakterien med det latinska namnet Hocesta iocus (”detta är ett skämt” i direktöversättning) som skulle lura i hamnbassängen. Illustrationen till ”nyheten” var gjord av VLT:s Daniel Guerra (inte ”Arkitektbyrån Daniel Krig”).

Andra skämtade också friskt. Radio Västmanland påstod att Västmanland skulle bytas ut mot det mer könsneutrala Västhenland. Landshövding Ingemar Skogö spelade med och gav en falsk radiointervju. (En annan P4-station påstod i samma anda att orten Herrljunga skulle byta namn till Henljunga.)

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning påstod att Zlatan Ibrahimovic skulle börja med kampsporten mixed martial arts (MMA) och att han skulle tränas av den lokale västmanländske stjärnan Alex ”The Mauler” Gustafsson.

Västerås stift påstod i ett pressmeddelande att alla levande ljus skulle förbjudas i kyrkorna. Detta på grund av sot och brandfara. Ljusen skulle istället ersättas av LED-belysning.

Visit Västerås påstod på sin Facebooksida att prinsessan Madeleine och hennes Christopher O’Neill skulle flytta hem till Sverige och bosätta sig på Västerås slott.

Mer läsning

Annons