Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Novemberväder sedan 2005

2005: Månadens första hälft var det mycket milt med flera värmerekord i norra Götaland och södra Svealand. I Västerås 13,6 grader.

Annons

 I mitten av november kom nordanvinden med en del snö och 28 minusgrader noterades i Nikkaluokta. Den 28 november fick också Stockholm 1–2 dm snö.

2006: November inleddes med vinterlika temperaturer i hela landet. Sedan blev det milt igen i synnerhet den andra halvan av november. November slutade blåsigt med stormbyar på över 20 m/s men fortfarande varmt. I Stockholm noterades en temperatur på 12,3 grader.

2007: November växlade mellan lågtryck, med milt och blåsigt väder samt nederbörd och högtrycksryggar. Månadstemperaturen och nederbörd hamnade nära det normala. Ostkusten fick en halv meter snö på två dygn den 13–14 november och orsakade stora trafikproblem. Svealand och Götaland fick ett snötäcke den 24.

2008: Två stormar orsakade stora trafikproblem, den första med kraftigt regn och åska över Sydsverige den 10 november. Den andra, med rikligt med snö, drabbade östra Uppland den 22–25. Då hade nästan hela Sverige vintertemperaturer. Den 26–27 blåste det varma västvindar och i söder töade snötäcket bort och ersattes av dimma och regn.

2009: Gråmulet väder kom att prägla större delen av november och det var färre soltimmar än normalt. I vårt område förekom bara lokalt och kortvarigt snötäcke under månaden. Nederbördsområden som passerade gav rikligt med nederbörd.

2010: November var kall i hela landet. Månadens första rejäla snöoväder drog kvällen den 8:e med kraft in över landet från sydost. I Närke kom det 27 cm snö. Barmark var det i stort sett endast i södra Götaland. Den 22 drog ett utbrett snöområde in över Götaland och Svealand. Nästföljande dag fortsatte snöovädret och blåsten gjorde att Ölandsbron fick stängas av för trafik. I slutet av månaden var så gott som hela Sverige snötäckt.

Mer läsning

Annons