Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är de trötta på vandaler

Bjurhovdasmyckets förskola får inte vara i fred på helgerna; då får förskolans gård besök av vandaler. Nu har personalen tröttnat på den upprepade skadegörelsen.

Annons
Vandaliserat. Någon har – med ganska stor skostorlek som utesluter ”pojkstreck” – trampat och förstört odlingar på området. Gudrun Olofsson och Madeleine Söderqvist har tröttnat på den meningslösa förstörelsen.

– Barnen blir både ledsna och besvikna, säger Gudrun Olofsson och Madeleine Söderqvist, förskollärare som överblickar de rester av förödelsen som fanns kvar på måndagseftermiddagen. Det börjar bli alldeles för vanligt att någon eller några har improviserade fester inne på förskolans område under helgerna.

Tidigare veckor har någon böjt stolpar till barnens lekplats; meningslös vandalisering.

I helgen har någon ryckt upp barnens värdefulla planteringar – värdefulla inte i pengar utan därför att fröer skickats från förskolor i hela Europa.

Förskolan deltar i ett EU-projekt som bland annat innebär att olika länders förskolor byter fröer med varandra.

Odlingarna och planteringarna är ett led i den moderna förskolepedagogiken – den som tror att barn är på ”daghem” alltså ett mellanting mellan lekplats och förvaring får tänka om vid besök på en av dagens förskolor, som Bjurhovdasmycket.

Allt som görs, görs för lärandets skull och en odlingslott bildar både bildlig och bokstavlig grogrund för lärande om växter och arter.

Av den forna ärtspaljén syns inte ett spår – den är borta.

Nu har personalen tröttnat på att börja måndagsmorgnarna med att städa undan flaskor och fimpar.

– Vi polisanmäler varje händelse, säger Madeleine Söderqvist som nu vill ha hjälp från kringboende och förbipasserande:

– Håll gärna ett öga på vår förskola under helgerna!

Mer läsning

Annons