Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska länet torrläggas

Ungdomar i Västmanland dricker mest alkohol i landet enligt professor Leif GWs rapport om brottsligheten i Västmanland. Nu samarbetar bland andra myndigheter och kommuner i länet för att stoppa alkohollangning till ungdomarna.

Annons
Insmugglat. Bilden är från Jönköpingspolisen som i december stoppade en större smuggelliga. I den här skåpbilen kördes en relativt liten last kvalitetsöl. Den vanliga smuggelbilen är lastad med hundratals, rentav tusentals liter öl av billigast märke tillsammans med vin och sprit av motsvarande kvalitet. FOTO: SCANPIX

Tidigare i veckan hade samhällsrådet (länets myndigheter, kommuner, landsting och länsstyrelse) ett möte om vilka brottsproblem som finns i länet. De kom fram till att prioritera förebyggande insatser mot alkohollangning till unga.

Uppgifter till polisen visar att ett 30- tal långtradare lastade med sprit och öl tar sig in i länet under ett veckoslut. Alkoholen säljs sedan vidare till ungdomar som har stämt träff med langarna. Leif GW Perssons rapport visar även att fler ungdomar i länet har begått fler brott jämfört med ungdomar som bor i närliggande län.

Länspolismästare Lars Hallberg bildade samhällsrådet i fjol. Tanken var att samla alla kommuner och myndigheter i länet för att bekämpa organiserad brottslighet och ökande ungdomskriminalitet.

Mer läsning

Annons