Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tänds hoppet på Bäckbyskolan

Folkpartiet kan ändra sig om Bäckbyskolan. Roger Haddad (FP) menar att viktig information tillkommit sedan beslutet togs. – Vi vill göra en ny bedömning, säger han.

Annons
Informativ. Ulla-Karin Mård, rektor på Bäckbyskolan, bidrog med information som gör att Folkpartiet nu kan ändra sig i frågan om skolans nedläggning.

Roger Haddad, folkpartistisk riksdagsman och kommunpolitiker, sa i förra veckan till VLT att han försvarar beslutet att lägga ner Bäckbyskolan. På torsdagen besökte han, tillsammans med sin partikamrat Anna Östholm, Bäckbyskolan för att få veta mer om situationen.

Rektorn Anna-Karin Mård berättade då om det engagemang som finns hos både personal och föräldrar om att få ha kvar skolan. Hon berättade även om den ekonomiska utredning som gjorts om skolans eventuella förändring till att även ha årskurserna förskola till fem.

– De trodde att det skulle bli mycket dyrare, säger Anna-Karin Mård.

Roger Haddad menar att Folkpartiets ståndpunkt grundat sig på ett underlag som inte längre är aktuellt. Ombyggnationerna som krävs för att Bäckbyskolan blir en ”f till nioskola” beräknas kosta 6 miljoner.

– Vi beklagar att vi inte fått den informationen tidigare, säger Roger Haddad.

Anna Östholm, FP:s representant i barn- och ungdomsnämnden, håller med.

– Det är inte så att vi byter ståndpunkt. Det fanns brister i underlaget, säger hon.

Anders Teljebäck, Socialdemokrat och vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, välkomnar att Folkpartiet vill ta upp frågan till diskussion. Däremot tycker han att det är förvånande att partiet inte sett den ekonomiska utredningen.

– Det är konstigt att de inte kände till de siffrorna, säger han.

Mer läsning

Annons