Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Summer Meet servera öl på flygfältet

Artikel 25 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Västerås Summer Meet har ansökt om alkoholtillstånd för arrangemanget på Johannisbergs flygfältet. ”Jag tror inte att det här påverkar situationen negativt,” säger Klas Brink som står bakom bilträffen.

Annons

Power Meet Cruisingbilar på Sjöhagsvägen i Västerås vid tdigare års Power meet.

Den 6 juli är det dags för bilträffen Västerås Summer Meet.

– En nyhet för i år är att arrangören på Johannisbergs flygfältet har ansökt om alkoholtillstånd i år, säger Joanna Jonasson är stabschef för kommendering vid Summer Meet i Västerås.

– I övrigt är det mesta sig likt ur polisiär synvinkel, säger hon.

Vad är de vanligaste problemen som brukar uppstå vid den här typen av evenemang, oavsett om det heter Summer Meet eller Power Meet?

– Utöver att hantera trafiksituationen så är det den stora mängden människor i kombination med en ökad alkoholförtäring, säger hon.

Klas Brink, som ligger bakom bilträffen Summer Meet, bekräftar att de sökt tillstånd.

– Vi kommer ha en restaurang där vi serverar lite ordentligare mat och då är det trevligt om man kan få en kall öl eller ett glas vin. Vi kommer även servera ett eget Summer Meet-öl, säger han.

Läs också: "Fullt krig om nästa års Power Meet"

Er föregångare Power Meet har genom åren kritiserats för all fylla. Hur påverkar er alkoholservering den situationen tror du?

– Det har aldrig varit några problem ute på flygfältet. Så jag tror inte att det här påverkar situationen negativt på något sätt. Vi stänger klockan sex dessutom.

Påverkar ett alkoholtillstånd om man får ha med sig alkohol in på flygfältet?

– Man får inte ha med sig alkohol till restaurangen, men vi kan inte kontrollera varje bil och det vill vi inte göra heller, säger han.

När det kommer till mängden besökare så räknar Klas Brink med en minskning. Han tror att det blir 60 till 70 procent av de besökare som kommit tidigare. Joanna Jonasson på polisen säger att myndigheten inte har någon diagnos på antalet besökare ännu. Tidigare år har det enligt polisen varit 60 000-70 000 besökare och cirka 20 000 utomvästeråska fordon som kommit till bilträffen.

Västerås Summer Meet kommer att hållas på Johannisbergs flygfält och pågå i dagarna tre. Summer Meet arrangeras eftersom bilträffen Power Meet, som hållits i Västerås i flera år, efter många kontroverser har valt att flytta till Lidköping lagom till sitt 40-årsjubeleeum.

Alla artiklar i
Summer Meet 2017
Annons