Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny djurklinik på Erikslund

Djurkliniken i Västerås får konkurrens. Vid årsskiftet öppnar en ny veterinärklinik på Erikslund.

Annons

Det är den nystartade veterinärkedjan Vettris som är i färd att öppna en klinik i Västerås. Kliniken ska ligga vägg i vägg med djuraffären Arken zoo på Erikslund, en butik de också kommer samarbeta med.

– På så sätt kan vi möta djur när de är friska. Då kan vi prata mer om friskvård, säger Fredrik Helgesson, vd på Vettris.

Arbetet med att öppna veterinärkliniken är bara i begynningsfasen, troligtvis öppnar den vid årsskiftet.

– Till att börja med kommer vi anställa mellan tre och fem personer. Men allt är inte klart än. Det blir en till två veterinärer.

Kliniken, som har friskvård som fokusområde, kommer vara utrustad med röntgen och labb, men det är bara smådjur som är välkomna. Det vill säga hund, katt, kanin och marsvin.

Västerås har redan en relativt stor djurklinik med flera tusen besökare varje år, samt några mindre kliniker runt om i staden. Men Fredrik Helgesson tror ändå att ännu en klinik behövs. Tillgänglighet och närhet ska vara klinikens vapen mot konkurrenterna.

– Det är vår erfarenhet från tidigare ställen vi har etablerat oss på. Det är uppskattat bland djurägare att vi finns på ställen de rör sig på, där de handlar, säger han.

Mer läsning

Annons