Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny länspolismästare sökes i Västmanland

Ann-Marie Orler har ansökt om att bli entledigad som länspolismästare i Västmanland, eftersom hon i måndags utsågs till högste chef för FN:s polisstyrka. Nu utannonseras hennes tjänst.

Annons

Ann-Marie Orler har de senaste två åren varit tjänstledig från sin anställning som länspolismästare, eftersom hon varit biträdande chef för FN-polisen. Under hennes tjänstledig har Lars Hallberg varit tillförordnad länspolismästare i Västmanland. Han är därför ute efter den ordinarie tjänsten som länspolismästare efter Ann-Marie Orler.

– Som det ser ut just nu kommer jag att söka. Vi har dragit i gång mycket här i Västmanland så det blir tråkigt att inte se hur det gick, säger han.

När Rikspolisstyrelsen ska annonsera ut tjänsten är Gill Gawelin, personaldirektör på Rikspolisstyrelsen, inte helt säker på. Men hon tror att det blir någon gång i vår. Fram tills att en ordinarie länspolismästare har tillsats sitter Lars Hallberg kvar som tillförordnad. Han är positiv inför sina chanser att få den ordinarie tjänsten.

– Ger jag mig in i det så gör jag det i tron på att jag får arbetet. Men man måste vara ödmjuk mot dem andra som söker och det är svårt att säga hur man står sig i den konkurrensen, säger han.

Även Gill Gawelin tror att Lars Hallberg har fördelar av hans vikariat, eftersom han troligtvis är bättre insatt i vad som behöver göras än andra sökanden. Men hon betonar att han är lika konkurrensutsatt som dem andra kandidaterna.

– Det beror på hur hans erfarenheter står sig mot andra. Vi ska ha den som är bäst lämpad för att tillträda som länspolismästare, säger hon.

Anställningsprocessen

Annonsen ligger ute i cirka 3 veckor

Olika personer söker tjänsten

Representanter från polisstyrelsen i Västmanland och Rikspolisstyrelsen intervjuar den sökande

Rikspolischefen intervjuar den sökande

Till sist intervjuar en central tjänsteförslagsnämnd den sökande och lämnar sedan namnförslag till regeringen

Regeringen beslutar om vem som blir den nya länspolismästaren

Källa: Gill Gawelin, personaldirektör på Rikspolisstyrelsen

Mer läsning

Annons