Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny park – stans solsida

Gillar du att lapa sol är den nya Kapellparken ett ypperligt ställe att göra det på. I går invigdes den med pompa och ståt.

Annons
Söderläge. Den nya kapellparken ska bli en ny samlingsplats för västeråsarna, för dem som älskar solen och närheten till sjön.Foto: Daniel Gustafsson

Tanken på att bygga en park vid Öster Mälarstrand föddes för ungefär två år sedan. I går, efter ett år av planering, ett år av byggande och 10 miljoner kronor senare, klipptes bandet till Kapellparken.

– Vi ville ha en park för de boende på Öster Mälarstrand, båtfolket och alla andra västeråsare. Det är en sådan genomströmning av människor här att vi ville skapa ¿en gemensam mötesplats, säger landskapsarkitekten Marianne Wahlström som designat grönområdet.

Kapellparken saknar dock en lekpark för barnen. Men om några år ska det byggas en park för de små en bit bort.

– Vi ville ha en lugn och behaglig park med strandkaraktär. En lekplats passar inte i det så därför valde vi att planera en lite längre bort, säger MUAB:s byggherre Stefan Jönsson som står bakom Kapellparken.

Den senaste tiden har det byggts väldigt mycket kring Öster Mälarstrand. Bland annat bygger Mimer bostadsområdet Råseglet med 160 lägenheter.

Någon fara för att området är på väg att bli överexploaterat finns inte om man frågar de boende.

– Förr fanns det bara båtskjul här och jag har sett Öster Mälarstrand växa fram. Nu är det mycket bättre än tidigare, säger Berdis Jonsson-Storgård som bott i området i 10 år.

Samtidigt som Kapellparken invigdes gjordes detsamma med Kajgatan och det nya soldäcket längst ut på piren. Ett alldeles ypperligt ställe att lapa sol på om man frågar Sigge Grönås.

– Det här är verkligen ett supertrevligt ställe och nu blev det bara bättre, säger han och lutar sig tillbaka för att låta sig värmas av den ¿strålande söndagssolen.

Mer läsning

Annons