Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skola invigd på Stora gatan

På onsdagsförmiddagen var det invigning av ett nytt gymnasium i Västerås. Rader av förväntansfulla elever väntade tålmodigt i duggregnet innan portarna äntligen slogs upp.

Annons
Högtidlig invigning. Anna Fredqvist välkomnar Design&Construction Colleges elever och inviger skolan genom att klippa bandet under invigningstalet. Skolan ligger i tingsrätten gamla lokaler på Stora gatan.Foto: Liza Pergeman

Skolan, som heter Design Construction College (DCC), finns även i Stockholm och Malmö och nu även i Västerås.

Skolans program har inriktning på bygg-, estet- och hantverk och man beräknar att cirka 75 elever kommer att gå på skolan, uppdelade på de olika programmen.

När eleverna väl var på plats i de nya lokalerna, som fortfarande luktade nytt av målarfärg, blev de bjudna på ett glas cider. Lärarna gick runt och minglade, tog i hand och presenterade sig.

– Allting här är nytt och ogjort. Vi vill skapa en skola som inte är lik någon annan, säger Anna Fredqvist, rektor på skolan.

Därefter uppträdde rapparen Mister Base för eleverna innan rektor Anna Fredqvist hälsade alla välkomna.

– Den här dagen har aldrig någonsin funnits tidigare och om tre år när ni slutar ska ni tänka wow... Vi tillsammans ska skapa den här skolan. Jag vill, jag kan och jag vågar, ska ni säga när ni går ut om tre år, säger Anna Fredqvist till eleverna.

Därefter delades eleverna upp i klasser för att lära känna varandra lite mer genom att sitta i cirklar och presentera sig för varandra.

Eleverna fick också allmän information om skolan. Vad man gör om man blir sjuk och mejladresser. Busskort och matkort till de två restauranger eleverna ska äta på delades ut tillsammans med informationsmappar om skolan.

Mer läsning

Annons