Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya gymnasier på Wenströmska

I måndags var det invigning av Wijkmanska gymnasiet. Invigningen var också gymnasiets tvåårsjubileum som Teknikcollege.

Annons
Invigningstalare. Roger Haddad medverkade vid invigningen av Wijkmanska gymnasiet.

Rektorn för skolan, Peter Stenberg, började med att hälsa alla välkomna. Därefter invigningstalade Harri Levänen från Westinghouse och tillika ordförande för Teknikcollege Wijkmanska. Invigningstalen avslutades med tal av Roger Haddad (FP).

– Västerås behöver satsa mera och vi måste fokusera på teknik och industri. Enligt instruktioner ska jag trycka på den här knappen, sade Roger Haddad, som med en knapptryckning startade en robot som i sin tur startade ett bildspel.

– Härmed förklarar jag Wijkmanska gymnasiet som invigt, sade Roger Haddad.

Peter Stenberg, rektor på skolan, passade också på att tacka alla närvarande företagare för att de deltagit i invigningen.

– Vi vill fokusera på en teknisk inriktning och skapa de bästa förutsättningarna för våra elever, sade Peter Stenberg.

Från och med nu är alltså Teknikcollege på Wenströmska en helt egen skola med namnet Wijkmanska gymnasiet. Skolan erbjuder tre program med teknisk inriktning: el- och energiprogrammet, industritekniska programmet och teknikprogrammet.

På onsdagen är det åter en invigning av ett nytt gymnasium på Wenströmska, Tranellska gymnasiet. Tranellska gymnasiet var tidigare en del av Wenströmska gymnasiet, som den 1 juli 2010 delades upp i flera enheter. Tranellska gymnasiet erbjuder utbildning inom hotell-, restaurang- och bageri/konditori samt den kommunala vuxenutbildningen inom hotell, restaurang och bageri.

Mer läsning

Annons