Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya scenen sist ut i Gå-city

Som ett ufo har den nya torgscenen landat – lite längre från husfasaden än det var tänkt. Nästa fredag invigs de omgjorda torgen.

Annons
Snart lysande. Lampor kommer att lysa innanför torgscenens tak, och en likadan lysande cirkel kommer att finnas nere vid marken, förklarar elektrikern Steinar Rikardsen.Foto: Anders Forngren

Markarbetarna lägger de sista grå plattorna mot scenens fundament. Från en mobil byggkran jobbar elektrikern Steinar Rikardsen från Tunby elektriska med att koppla in ledlampor och spotlights.

Steinar Rikardsen räknar med att hinna klart i tid.

–Det ska nog gå bra.

Nya scenen är placerad i hörnet Hantverkargatan–Torggatan (Sigmatorget) och är anpassad för en stående publik. Några enstaka stenpuckar framför är det enda att sitta på.

I butikslokalerna bakom scenen finns en resebyrå och ett skomakeri. Skomakaren Freddy Persson flyttade hit för fem år sedan. Han tycker att läget är bra och att det blir ännu bättre nu – trots att han får en scen utanför fönstret.

–Förut hade vi planteringar och träd här utanför som skymde. På hösten när löven föll var det inte roligt alls.

Från början var det tänkt att scenen skulle byggas närmare husfasaden men efter ett möte fick de den utflyttad. Det var bra, annars hade butikerna hamnat inklämda i hörnet, tycker Freddy.

Han tror inte att ljudet från scenframträdanden kommer att störa mer än förut. På gamla scenen var högtalarna riktade åt hans håll.

–Det här blir nog bra, man måste vara positiv.

I Torggatans andra ände pågår också arbete. Där ska en utsmyckning som sprutar vatten göras klar.

Första framträdandet på scenen sker fredag 26 augusti klockan 12 när Ulla Persson inviger Gå-city och Cajsa-Stina Åkerström står för musikunderhållningen.

Mer läsning

Annons