Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårsfestival utan droger

Västerås har invaderats av ungdomar som vill fira nyår. Inte på stan, utan på ett läger arrangerat av församlingen Lifecenter.

Annons
På Kyrktorget mitt i Lifecenters lokaler finns ett café, flera soffor och en scen där de mindre banden ska spela.

– Vi gör det för att erbjuda ett roligt nyår och visa att det är enkelt att ha kul tillsammans utan alkohol och andra droger, berättar församlingens ungdomspastor Josef Barkenbom.

Till festivalen, som pågår ända till nyårsdagen, har det rest ungdomar från främst Mälardalens olika pingstförsamlingar. Totalt deltar ungefär 500 ungdomar i de övre tonåren. De som behöver sover på skolor i närheten av kyrklokalen.

Samtidigt som festivalen i Västerås pågår två liknande arrangemang i Jönköping och Örnsköldsvik.

– Det en kristen festival men öppen för alla, säger Josef Barkenbom.

Tolv band kommer att spela, det finns gott om kaféer och också aktiviteter som pingis, tv-spel och sumodräkter. Dessutom kommer det finnas möjlighet för ungdomarna att fördjupa sin tro och prata om Gud, både i workshops och på gudstjänst.

En av dem som rest till Västerås är 16-årige Andreas Larsson från Östersund.

– Det verkar sjukt grymt. Jag har kompisar som varit här förut så jag ville också hit, säger Andreas som ser mest fram emot de band som ska spela.

Andreas Larsson kom från Östersund för att vara med på lägret. Han ska sova på en av skolorna i närheten tillsammans med kompisar som han känner sedan tidigare.

Mer läsning

Annons