Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytänkande unga företagare visar upp sig – nytt rekord för UF-mässan

Nästa vecka arrangeras årets stora mässa för unga företagare. I år kommer 195 företag att vara med för att visa upp sin kreativitet och sitt entreprenörskap. Det är fler än någonsin tidigare.

Annons

På tisdag den 13 mars hålls årets UF-mässa: ”Entreprenörskap på riktigt 2018” i Aros Congress Center. Då kommer 195 företag som har startats och drivs av gymnasieelever som en del av deras utbildning att visa upp sig. Det betyder att årets mässa blir den största UF-mässan någonsin. Mässarrangörerna räknar också med 5.000 besökare under dagen.

Läs även: TV: Häng med in på största UF-mässan hittills

Förra årets hölls UF-mässan på Bombardier Arena.

Att driva UF-företag är populärt och så många som 1.122 elever i Västmanland driver 341 UF-företag under läsåret 2017/2018.

– Hela Västmanland är representerat på mässan, vilket jag tycker är mycket viktigt. Vi har UF-företag från gymnasieskolor i Arboga, Köping, Fagersta, Sala, Hallstahammar (Strömsholm) och Västerås. Det kommer att bli en härlig dynamik med hundratals unga entreprenörer som erbjuder nytänkande produkter och tjänster inom många olika områden, säger Johan Eliases, regionchef för Ung Företagsamhet, i ett pressmeddelande.

Läs även: Historiska vinster för Västmanland på UF-gala

Under dagen är ungdomarna också med och tävlar i olika kategorier och på kvällen blir det en stor avslutning med prisceremoni i kongresshallen där vinnarna går vidare till en nationell mässa i Stockholm den 16-17 maj.

UF-mässan pågår klockan 13-19 och det är gratis inträde.

Johan Eliases, Regionchef, Ung Företagsamhet Västmanland. Foto:  Ung Företagsamhet

 

Mer läsning

Annons