Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökad bevakning i Rönnbyskogen

Polisen lovar att bli mer synlig i Rönnbyområdet framöver med anledning av den senaste tidens överfall mot kvinnor i motionsspåret.

Annons
Här, mitt i skogen där cykelbanan korsar motionsspåret, skedde överfallet den 28 mars 2012.

Med målet att skapa trygghet kommer både närpoliser och hundpatruller att röra sig i området kring Rönnbyskogen framöver.

Polisen vill samtidigt tona ner varningar om att kvinnor inte ska motionera ensamma i Rönnbyskogens motionsspår. Enligt Västmanlandspolisens kommunikationschef Åsa Hedin ska västeråsare kunna vistas i motionsspår och andra grönområden utan att känna otrygghet och rädsla för att utsättas för brott.

– Vi förstår om människor känner sig otrygga när den här typen av händelser inträffar och får en stor massmedial uppmärksamhet. Det är därför som vi också lägger ökade resurser på synlighet i området, säger Åsa Hedin i ett pressuttalande.

Det var den 28 mars i år en 21-årig kvinna blev indragen i skogen av en okänd man vid cykelbanan mellan Rönnby och Önsta Gryta. Den 12 april mötte en 38-årig kvinna en man som blockerade hennes väg i motionsspåret. Båda händelserna rubriceras som ofredande och polisen tror att det är samme man som ligger bakom brotten.

Mer läsning

Annons