Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka försenade tåg

(Uppdaterad 14.20) En olyckshändelse i Stockholms län gjorde att flera tåg Stockholm-Västerås och omvänt försenades.

Annons

Olyckan inträffade kring 11.15 på fredagen och under räddningsarbetet är tågtrafiken förbi Kallhälls station mellan Sundbyberg och Kungsängen avstängd.

Det leder bland annat till att tåget som avgick från Stockholm 11.07 och skulle ha varit i Västerås 12.07 på sin färd mot Göteborg blev en och en halv timme sent till Västerås C.

En liknande försening väntade resenärerna som åkte från Västerås 11.00 med tåget som skulle ha varit framme i Stockholm en knapp timme senare. Det tåget var också en och en halv timme sent.

Det tåget skulle ha vänt och utgjort tåget från Stockholm 12.07 med ankomst Västerås C 13.00 och Örebro C 13.51. Där skulle tåget vänts på nytt och avgått  14.08 från Örebro och 15.00 från Västerås C med ankomst Stockholm C 15.53.

Båda de tågen blev inställda eftersom det tågsätt som skulle utgjort de tågen inte var framme i Stockholm förrän vid 13.30-tiden.

I övrigt är trafikläget för tågen ungefär detsamma som under de senaste veckorna; det stränga vädret gör att många tåg Sala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping är inställda och ersatta med buss. Andra tåg går, men med förseningar.

I synnerhet sträckan Norrköping-Katrineholm är för närvarande hårt drabbad av vädret, detsamma gäller sträckan Norrköping-Nyköping-Stockholm, alltså båda järnvägslinjerna över Kolmården.

Även försenade och inställda tåg Norrköping-Nyköping-Stockholm påverkar i andra hand Västerås och norra Mälardalen eftersom tåg- och vagnomloppen är sådana att ett och samma tågsätt på samma dag kan göra tjänst både på linjen Stockholm-Västerås-Örebro och Stockholm-Nyköping-Norrköping.

Detsamma gäller tågen Sala-Västerås-Norrköping som även gör tjänst på Nyköpingsbanan. Ett inställt eller kraftigt försenat tåg vid Kolmården kan alltså få efterverkningar i Västerås.

Mer läsning

Annons