Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka på E18 orsakade totalstopp – fem personer inblandade

Räddningstjänsten larmades till E18 vid infarten vid Vallby vid klockan 16.10 på fredagen. Först vid 16.45 kunde vägen öppnas för trafik igen.

Annons

Polis, ambulans och räddningstjänsten var snabbt på plats vid olycksplatsen.

– Det är två personbilar som har krockat och det är totalstopp i riktning mot Hallstahammar. Fem personer ska vara inblandade. Det är oklart skadeläge, säger Emil Berggren, inre befäl på Räddsam Mälardalen kort efter att olyckan skett.

– Larmet kom 16.07 det ska vara två bilar, eventuellt tre. En av bilarna ska stå illa till. Det är fortfarande oklart skadeläge men det är många patruller på plats, säger Mats Länn, befäl vid polisen.

Vägen stängdes helt under räddningsarbetet. Vid 16.45 meddelade Trafikverket att vägen åter igen var öppen för trafik. Räddningstjänsten uppgav senare att i vart fall två personer hade fått vård av ambulanspersonal på plats.

Enligt polisen ska olyckan ha uppstått då en bilist fått punktering och stannat i det vänstra körfältet på Vallbybron. Olyckan skedde då en bil tvingades bromsa på grund av den stillastående bilen, varpå en tredje bil körde in i den inbromsande bilen bakifrån. Kvinnan som körde bilen som blev påkörd fick föras till sjukhus med nacksmärtor.

En halvtimme efter olyckan vid Vallbymotet inträffade ännu en olycka på E18 - denna gång under viadukten vid Emausmotet.

Mer läsning