Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordenshusets festlokal förstörd

Odd Fellows klubbhus är svårt vattenskadat efter inbrott. Nu måste festlokalen totalrenoveras.

Annons

– Det känns tungt och meningslöst att sånt här ska behöva hända, säger Michael Zeeck, intendent på Odd Fellow.

En inbrottstjuv bröt sig in i Odd Fellow-ordens hus på Stora Gatan i helgen. Tjuven gick upp till tredje våningen där Folkuniversitetet hyr in sig och slog sönder kaffeautomaten. Troligtvis var den objudne gästen ute efter maskinens kaffepengar.

Tjuven gick tomhänt därifrån, men inbrottet kommer att drabba Odd Fellow hårt. I samband med att automaten krossades gick vattenförsörjningen till maskinen av. Ur slangen flödade stora mängder vatten, helt ohejdat.

Först morgonen därpå upptäcktes det förödande inbrottet och vattnet kunde stängas av. Då hade festvåningen under Folkuniversitetets lokaler totalförstörts. Vattenskadorna är så stora att hela taket måste rivas upp, väggfanéren måste tas ner och festlokalens golv måste skäras upp. Försäkringen kommer inte att täcka hela renoveringen.

– Vi har inte råd med det här, men vi måste få ihop pengar ändå. Det kanske blir ett lån på banken, säger Michael Zeeck.

Odd Fellows festlokal brukar, förutom att frekventeras av ordensmedlemmar, hyras ut till födelsedags- och bröloppsfirande privatpersoner. Lokalerna är uppbokade hela året. Nu står gästerna utan festlokal.

– Vi försöker hitta lösningar. Det finns en klubblokal högst upp i huset som är oskadd. Den är inte lika fin, men går att använda i nödfall.

Odd Fellow

Odd Fellow Orden är en politiskt och religiöst obunden organisation. Den har sitt ursprung i 1700-talets England men finns i hela världen. Ordens mål är att dess medlemmar ska utöva människokärlek och barmhärtighet. För att bli medlem i orden måste man bli rekommenderad av någon som själv är medlem.

Mer läsning

Annons