Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otrygga – men rätt nöjda ändå

Nästan sex av tio rekommenderar Västerås som en stad att bo och leva i. Trots att bara två av tio känner sig trygga att gå ut om natten.

Annons

Västerås stad har med hjälp av SCB, Statistiska Centralbyrån, frågat 1 000 västeråsare om de känner sig nöjda med sin stad.

Frågorna handlar om allt från utbildning till vilket inflytande invånarna tycker att de har.

Generellt sett gillar västeråsarna sin stad och vad kommunen gör så där, de är varken riktigt nöjda eller riktigt missnöjda. Skolor, äldreomsorg, gator, bostäder och kultur är exempel på sådana områden.

Det är inte mycket som får riktiga bottenbetyg eller toppnoteringar.

Men en del saker uppskattas särskilt. Till exempel möjligheterna att idka friluftsliv och delta i föreningslivet. Nästan sex av tio uppskattar att det finns så många idrottsevenemang i stan.

När det gäller Västerås stads egna verksamheter och ansvarsområden är de flesta ganska nöjda. Västeråsarna ger ett högt betyg på hur stan sköter miljöarbetet, vatten och avlopp. Nästan åtta av tio hyllar stans dricksvatten.

Men när det handlar om demokrati och möjligheter att påverka kommunala verksamheter blir klangen en annan. Där är västeråsarna inte vidare värst nöjda.

Mer läsning

Annons